Hittegolfbestendig kleedje voor Elle.

IMG_1683

 

Traag bloggen, het is nooit mijn plan maar het gebeurt altijd. Meestal omdat het leven. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens een vorige hittegolf (of -dag, dat weet ik niet meer), eind april, toen Elle 2 maanden was en haar lachjes gouden randjes waren, telkens opnieuw (toegegeven, dat is nu nog zo). Meer dan een instagrampreview kregen jullie toen niet.

IMG_1705

 

Het zat ergens vaag in mijn geheugen, ooit eens maakte ik een uiterst zomers babyjurkje en na wat zoeken bleek dat in het jaar onzes heeres 2012 (seriously). Dat zijn de momenten dat ik mezelf oneindig dankbaar ben voor deze blog en dat ik altijd probeer om mijn bronnen te vermelden. Ware het niet dat de blog waar ik het patroon vandaan haalde opgedoekt lijkt, lap.

 

IMG_1754

 

Gelukkig beschik ik ook over enig googletalent en na wat zoeken vond ik het patroon toch nog terug, en wel hier. Het was wat foefelen om te downloaden en op het juiste formaat af te printen maar het kwam goed. Het was een zonnige zondag zonder open winkels dus ik deed met wat er in huis was. Een stukje van mijn allerallerallerlievelings liberty en een rood biaislint. (Ik haat het nog altijd, biais, maar de liefde voor het kindeke droeg me maar weer eens voorbij die gigantische hekel samen met de mantra “niet perfect is ook goed” – jaja).

 

IMG_1692

 

Ik maakte de kleinste maat (3-6 maanden), en zoals redelijk duidelijk was het toen nog wat te groot maar ondertussen is ze de 4 maanden én de 6 kilo gepasseerd en kon ik gisteren zien dat het per-fect past.

 

IMG_1664

IMG_1737

 

Uit een restje maakte ik een bijtring naar het patroon van Straight Grain (dat bij Lua, het slaapzakpatroon zit). Ze snapte er toen nog niet zoveel van, maar kan er nu gericht naar grijpen (en aan sabbelen). De houten ring kocht ik ooit bij De Banier. De handdoekstof is een Zeemanhanddoek van een paar euro die ik verknipte.

 

IMG_1730

IMG_5410 copy

IMG_1661

 

En ja, dat is zo’n gelukzalig boeleke als het er op de foto’s uitziet. Hopelijk over iets minder traag de foto’s van wat mijn enige echte geboortecadeautje voor haar was. (Wintersere taferelen dat, dus ik ga u er nog even niet mee lastig vallen.)

 

Het is nog met zeer veel voorzichtigheid, dat ik achter mijn naaimachine beland, zo nu en dan. En ik zou veel meer willen, maar u weet wel, het leven. Als je toevallig nog een leuk naaipatroon voor baby(meisje)s kent, dat ik absoluut niet mag laten passeren, laat het me dan alsjeblief weten in de reacties. Want altijd weer blijkt dat ik er wreed veel plezier aan beleef. (en ik niet alleen, dat maakt het nóg toffer) En anders zijn uw ooh’s en aah’s ook welkom natuurlijk ;-).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren