Letting go…. Missy N. (and starting over)

Het is echt wat je denkt. Na meer dan 8 jaar bloggen op dit plekje*, laat ik het los. Toen de renewal-reminders begonnen te komen met de rekening voor weer een jaar bloggen, kwam ik tot besef dat hier afgelopen jaar welgeteld 1 blogbericht verscheen. Kostelijke affaire. En een teken dat ik het ontgroeid ben, want zo gaan de dingen soms. Het is met wat pijn, dat moet gezegd. Gelukkig vond ik een plugin – met dank aan wordpress dat voor alles een oplossing heeft – die al mijn blogberichten naar 1 pdf downloadde dus nu heb ik een soort e-book met al die schone herinneringen. Een e-book van 1484 pagina’s.

Maar.
Omdat ik in mijn hoofd altijd duizend plannen heb, vooral voor wanneer ik eindelijk mijn leven gans op orde heb, wilde ik een alternatief. Want het zit zo dat ik op een dag weer frequent ga bloggen en naaien en schrijven dat het geen naam heeft. Ik weet alleen nog niet wanneer. Liefst zo snel mogelijk maar dat dacht ik vorig jaar ook al. Een mens leert uit ervaring en wordt realistischer in zijn ideeën met de leeftijd, heb ik ondertussen door. Ik ging dus eens kijken bij de gratis wordpress-toestanden en maakte een nieuwe blog. Met wat frustraties want uiteraard heb ik me daar aan te passen aan voorgekauwde templates en dat soort toestanden.

Wat wel heel makkelijk ging was de inhoud van deze blog overbrengen naar dat plekje. Ik ging daar met de zeer grove borstel door en behield 21 van de 243 blogposts. Binnenkort gaat dat daar dus weer in gang schieten. Om er zeker niets van te missen kan u zich reeds abonneren via uw favoriete kanaal (bloglovin, feedly, facebook, instagram of via email), via een simpele klik – of het invullen van uw emailadres – in de rechterzijbalk aldaar:

http://nelecaluwe.wordpress.com

Er is zelfs al een eerste écht blogbericht daar en het heet – zeer origineel – Hallo.

Dat sociale media-gedoe is ook nog zo’n ding waar ik de afgelopen maanden en jaren bij momenten wat mee worstelde. Facebook gebruik ik enkel nog voor praktische doeleinden (facebookgroepen waar dingen in afgesproken worden die je anders compleet mist, bijvoorbeeld over een yoga teacher training of een yogaweekend en ik volg een aantal pagina’s die me boeien). Instagram was altijd mijn favoriet want foto’s maken en delen is life en toch was het op een gegeven moment zo’n burden dat ik de app verwijderde en afstand nam.

Maar dat miste ik dan blijkbaar. Dus maakte ik een nieuw profiel voor een schone lei. Perfectionistengedrag volgens mij. Laat dat mijn werkpuntje net zijn, maar een mens kan niet alles tegelijk. Alleszins, te volgen via deze link:

http://www.instagram.com/nele__caluwe

Dus long story short. Dit verdwijnt, ik houd daar jaarlijks een centje aan over en u kan gewoon verder lezen op dat andere plekje. Hopelijk zie ik jullie daar! (want ja, dat is toch wat spannend)

Bijna vergat ik dan nog zo’n melig stukje te schrijven maar omdat het echt zo is: ik ben belachelijk dankbaar voor al wie hier kwam lezen en schrijven. Voor alle reacties want ze waren altijd en allemaal superlief. Deze blog heeft me veel geleerd, dat is overduidelijk als we de blogposts van het eerste jaar als vergelijkend materiaal gebruiken. Ik leerde vooral betere foto’s maken ;-). Daarnaast leerde ik ook (beter) naaien en breien en kwam ik in aanraking met het allerbeste budgetprogramma ooit (ynab). Ik leerde ook superveel mensen kennen, zo op het internet maar ook in het echt. Sommige mensen zitten voor altijd in mijn hart, zelfs als ik ze al lang niet meer zag of hoorde. Het zou toch wat zot zijn als ik dat allemaal zomaar opgaf he? Ik zie/hoor/lees jullie dus graag allemaal op de nieuwe plek.

*feitelijk niet helemaal correct want ik begon ooit op blogger.com en verhuisde de boel een paar jaar geleden naar dit domein